Ghid Complet pentru Echipamente de Refrigerare

Ghid Complet pentru Echipamente de Refrigerare în Magazine

Poate că ați observat că atunci când intrați într-un magazin alimentar, temperatura este întotdeauna rece. Acest lucru se datorează faptului că echipamentul de refrigerare menține în mod constant aceste congelatoare mari cu mult sub punctul de îngheț. Refrigerarea a avut un rol esențial în cultivarea alimentelor moderne încă din anii 1950s și este doar în creștere în utilizare!

Ce este refrigerarea?

Refrigerarea este procesul de răcire a unui spațiu sau a unui obiect la o temperatură sub temperatura ambiantă. Cu alte cuvinte, refrigerarea este îndepărtarea căldurii dintr-un spațiu închis sau dintr-un obiect.

Refrigerarea poate fi utilizată atât pentru aplicații industriale, cât și pentru uz casnic. Refrigerarea industrială este utilizată în mod obișnuit în procesarea și depozitarea alimentelor, fabricarea farmaceutică și prelucrarea chimică. Refrigerarea casnică se găsește cel mai frecvent în bucătăriile de acasă și în magazinele alimentare.

Echipamentele frigorifice pot veni în multe forme și dimensiuni diferite, în funcție de spațiul sau obiectul care trebuie răcit. Unele tipuri comune de echipamente de refrigerare includ:

– Răcitoare / congelatoare: Acestea sunt unități mari care sunt utilizate pentru a stoca obiecte perisabile, cum ar fi alimente și băuturi. De obicei, au uși de sticlă, astfel încât clienții să poată vedea ce este înăuntru.

Vitrine: Vitrine sunt unități mai mici, care sunt utilizate pentru a prezenta articole, cum ar fi alimente, băuturi, sau mărfuri. De obicei, au laturi și uși de sticlă, astfel încât potențialii clienți să poată vedea ce se află în interior.

Congelatoarele toracice: Congelatoarele toracice sunt unități mai mari, care sunt concepute pentru a stoca elemente mai voluminoase, cum ar fi alimentele congelate. Acestea au de obicei un capac deasupra, astfel încât elementele să poată fi accesate cu ușurință.

Tipuri de Vitrine Frigorifice

Există multe tipuri de echipamente de refrigerare disponibile pe piață astăzi. Iată o defalcare a celor mai populare tipuri pentru a vă ajuta să decideți care dintre ele este potrivit pentru magazinul sau afacerea dvs.

1. Răcitoare și congelatoare: Acestea sunt ideale pentru magazinele care trebuie să păstreze cantități mari de alimente sau alte obiecte refrigerate sau congelate. Ele sunt de obicei destul de mari, deci va trebui să aveți suficient spațiu pentru a găzdui unul.

2. Răcitoare și congelatoare REACH-in: Acestea sunt mai mici decât walk-in-urile, dar pot deține în continuare o cantitate bună de produs. Acestea sunt o opțiune bună pentru companiile care nu au mult spațiu sau pentru cei care au nevoie doar de câteva elemente răcite sau înghețate.

3. Vitrine frigorifice: Acestea sunt utilizate pentru a prezenta produse refrigerate sau congelate într-un cadru de vânzare cu amănuntul. Acestea vin în diferite dimensiuni și pot fi fie autonome, fie la distanță (conectate la un sistem extern de răcire).

4. Frigidere pentru băuturi: După cum sugerează și numele, acestea sunt concepute special pentru depozitarea băuturilor. Acestea vin în multe dimensiuni și stiluri diferite, astfel încât să puteți alege unul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.

5. Frigidere de vin: Ca și frigidere de băuturi, acestea sunt concepute special pentru depozitarea vinului. Acestea au de obicei mai multe zone de temperatură, astfel încât să puteți stoca roșu și alb la temperaturile lor optime. De asemenea, acestea vin adesea cu caracteristici precum controlul umidității pentru a preveni uscarea vinurilor.

Aplicații pentru refrigerare

Există multe tipuri diferite de echipamente de refrigerare disponibile pe piață astăzi. Fiecare tip de echipament are propriul set unic de caracteristici și beneficii care îl fac ideal pentru aplicații specifice. În această secțiune, vom analiza mai îndeaproape unele dintre cele mai populare aplicații pentru echipamente de refrigerare.

Una dintre cele mai frecvente aplicații pentru echipamentele frigorifice este în magazinele alimentare. Acest tip de echipament este conceput pentru a menține produsele alimentare proaspete și gustoase în timp ce sunt expuse spre vânzare. În plus față de magazinele alimentare, acest tip de echipament este, de asemenea, utilizat în mod obișnuit în magazinele de proximitate, delis și alte unități de vânzare cu amănuntul.

O altă aplicație comună pentru echipamentele frigorifice este în restaurante și alte întreprinderi de servicii alimentare. Acest tip de echipament este conceput pentru a menține alimentele refrigerate sau congelate până când sunt gata pentru a fi servite. Acest tip de echipament este, de asemenea, utilizat în mod obișnuit în bucătăriile comerciale și brutării.

Nu în ultimul rând, echipamentele frigorifice sunt, de asemenea, utilizate în mod obișnuit în mediile industriale. Acest tip de echipament este conceput pentru a menține o temperatură constantă într-un mediu industrial. Acest tip de echipament este adesea utilizat în depozite și fabrici.

Cine folosește frigurile?

Echipamentele frigorifice sunt utilizate de o mare varietate de întreprinderi, inclusiv magazine, alimente, restaurante și alte unități de servicii alimentare. Este o parte esențială a menținerii alimentelor proaspete și sigure pentru a fi consumate.

Echipamentele de refrigerare sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și tipuri, de la unități mici care pot fi plasate pe blaturi la răcitoare mari. Există, de asemenea, diferite tipuri de sisteme de refrigerare, cum ar fi răcite cu aer și răcite cu apă.

Sistemele de refrigerare răcite cu aer utilizează ventilatoare pentru a circula aerul în jurul unității, în timp ce sistemele răcite cu apă utilizează un sistem cu buclă închisă cu un lichid de răcire (de obicei glicol sau freon) pentru a elimina căldura din aer.

Tipul de sistem de refrigerare de care aveți nevoie va depinde de dimensiunea afacerii dvs. Și de cantitatea de spațiu pe care o aveți la dispoziție. Dacă nu sunteți sigur ce tip de sistem ar fi cel mai bun pentru afacerea dvs., consultați un profesionist înainte de a face o achiziție.

Cum se utilizează refrigerarea?

Presupunând că doriți sfaturi despre cum să utilizați în mod corespunzător echipamentul de refrigerare într-un magazin sau într-o băcănie:

-Asigurați-vă că zona din jurul echipamentului este curată și fără resturi.
– Inspectați echipamentul în mod regulat pentru a vă asigura că este în stare bună de funcționare și pentru a identifica din timp eventualele probleme.
– Urmați instrucțiunile producătorului pentru utilizarea și îngrijirea corespunzătoare a echipamentului.
– Păstrați ușile închise cât mai mult posibil pentru a menține temperaturile corespunzătoare în interiorul unității și pentru a preveni apariția.
– Organizați elementele din interiorul unității, astfel încât acestea să fie ușor de găsit și de accesat, și să nu blocheze orificiile de ventilație.

Care sunt tipurile de agenți frigorifici utilizați în refrigerare?

Există patru tipuri principale de agenți frigorifici utilizați în sistemele comerciale de refrigerare: Amoniac (R-717), halocarbon (HCFC) și clorofluorocarbon (CFC), dioxid de carbon (CO2) și hidrocarburi (HC). Amoniacul este cel mai frecvent tip de agent frigorific utilizat în aplicații comerciale mari, cum ar fi magazinele alimentare și depozitele. Agenții frigorifici cu halocarbon, cum ar fi HCFC-22 (R-22) și HCFC-142b (R-142b), sunt utilizați în mod obișnuit în aplicații comerciale mai mici, cum ar fi magazinele de proximitate și restaurantele. CFC-urile, cum ar fi R-12, nu mai sunt produse sau importate în Statele Unite din cauza impactului lor negativ asupra mediului. Dioxidul de carbon este o tehnologie emergentă pentru utilizarea în sistemele comerciale de refrigerare. Agenții frigorifici pe bază de hidrocarburi, cum ar fi propanul (R-290) și izobutanul (R-600a), sunt, de asemenea, utilizați într-un număr limitat de aplicații comerciale.

Este sigur să utilizați agent refrigerant într-un supermarket sau magazin alimentar?


Când vine vorba de utilizarea gazului frigorific într-un magazin sau într-o băcănie, siguranța angajaților și a clienților este de o importanță capitală. Există câteva puncte cheie de care trebuie să țineți cont atunci când utilizați orice tip de gaz frigorific:

Toți angajații care vor manipula gazul trebuie să fie instruiți în mod corespunzător în utilizarea și procedurile de siguranță.

Zona în care va fi utilizat gazul trebuie să fie bine ventilată pentru a preveni acumularea de vapori.

-Nu trebuie să existe flăcări deschise sau alte surse de aprindere prezente în zonă.

Urmând aceste instrucțiuni simple, vă puteți asigura că magazinul sau băcănia dvs. Este un loc sigur pentru toată lumea.

Concluzie

Dacă vă aflați pe piața echipamentelor frigorifice comerciale, acest ghid ar trebui să vă ofere un bun punct de plecare. Există multe tipuri diferite de echipamente de refrigerare disponibile pe piață, deci este important să faceți cercetări și să vă dați seama ce tip ar fi cel mai bun pentru afacerea dvs.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top